fbpx
 • Objavljeno: 17. 08. 2018

  Pred davnimi časi je Prometej skušal prekaniti Zeusa, le-ta pa je prevaro zaznal in iz maščevanja ljudem odvzel ogenj. Prometej se ni dal in je zopet v želji, da pomaga, ukradel nekaj ognja iz Zeusovega ognjišča ter ga podaril ljudem.

  Zeus je zavohal dim, ki se je valil iz dimnikov in pobesnel. Poklical je boga Hefajsta, priznanega umetnika in mu ukazal, naj mu naredi kip prelepe mladenke. Hefajst je ubogal in kmalu je pred Zeusom stal kip lepotice, kakršne svet še ni videl (očitno je bil OPTImalen kip:))). 

  Boginja Atena jo je pokrila s prekrasno tančico, ji nadela belo oblačilo in bleščeč pas. Afrodita, boginja lepote, ji je dala nadzemeljsko milino, Hermes, božji poslanec, pa ji je daroval živo besedo in mil, vabljiv glas. Potem, ko so jo vsi obdarili, ji je Zeus položil v roko zlato skrinjico, deklico pa poimenoval Pandora – z vsem obdarjena.

  Prekanjeni Hermes je odvedel Pandoro na zemljo k Prometejevemu bratu, Epimeteju. Prometej ga je često svaril, naj ne sprejme nikakršnih darov od bogov. Toda ko je Epimetej zagledal prelepo Pandoro, je pozabil na vse bratove nasvete. Vljudno je sprejel v svoj dom dekle in zlato skrinjico.

  Radoveden je bil, kaj mu bogovi pošiljajo v skrinjici in poprosil dekle, naj dvigne pokrov. Pandora je ustrežljivo odprla skrinjico. S cviljenjem, stokanjem, javkanjem in tarnanjem so iz zlate skrinjice poletele bolezni, siromaštvo, bolečine, razočaranje, nemoč, žalost, strah, dvom, beda in težke misli. Vse negativne strasti so zaokrožile okoli hiše in se nato razširile po celem svetu. 

  Tudi Pandora se je prestrašila in je urno zaprla pokrovec. A zlo je že poletelo iz skrinjice in le še upanje je ostalo v njej. Bolezni in strasti so upanje potlačile prav na dno…

  Vprašajte se ali ste tudi vi prehitro zaprli Pandorino skrinjico??

  Nič ni narobe, če čutite nemoč, če vam zmanjka motivacije, če ste v dvomu in včasih tudi razočarani. 

  Pomembno je, da imate UPANJE. Zaupajte v svoje sposobnosti. Bodite vztrajni v situacijah in času, ko vam ne gre in čutite, da ste obtičali. To so obdobja, ko velika večina posameznikov odneha. Postanite drugačni, boljši, OPTImalni. Vztrajajte, ko drugi odnehajo, kajti prava pot je samo en pravilen grižljaj, en dober spanec in en OPTImalen trening stran. 

  Do naslednjič!

  Adi M.

  Delite vsebino s prijatelji . . . Email this to someone
  email
  Share on Facebook
  Facebook
  Tweet about this on Twitter
  Twitter
  Share on Google+
  Google+
  Pin on Pinterest
  Pinterest