fbpx
 • Objavljeno: 24. 08. 2018

  Vas je že kdo vprašal ali pa ste se morda sami že vprašali:

  “Kako dolgo misliš trenirati??”

  Najboljši odgovor na to vprašanje je…vprašanje:

  “Kako dolgo misliš živeti!!”

  Morda sprva zveni precej nerodno ali nesmiselno pa vendar…težko sprejmemo dejstvo, da bomo nekaj počeli celo življenje. To se zdi takooo dolgo, predolgo celo ampak to je življenje, kajne?! Naj se zgornji odgovor zdi še tako naporen pa je morda ta odgovor oz. vprašanje prav tisto, kar ste morali slišati in vam bo od sedaj mnogo lažje.

  Ko ozavestite in ponotranjite dejstvo, da želite oz. boste trenirali do konca življenja, se bo marsikateri kamen odvalil od srca. Nič več hitrih diet in nečloveških treningov samo zato, da v dveh mesecih dosežete približek kilogramov, ki so po vašem potrebni, da lahko slečete majico na plaži. Nič več slabe volje, ko proti koncu poletja zopet ugotovite, da so se kilogrami (in še nekaj njih več) vrnili in se bodo čez zimo samo še bolj nabirali. Nič več borbe s samim seboj, ko je zopet potrebno začeti z nehumanim ciklom diete in treniranja, da bo poletje kolikor toliko znosno in plaža ne bo največji sovražnik pod soncem.

  Recimo, da so zgoraj našteti razlogi dokaj površinski, vendar se skriva globlji pomen tudi pri njih. Dalj časa boste konstantno trenirali, toliko časa se boste bolje počutili, imeli več energije, zmanjšali možnost srčnih in rakavih obolenj, preprečevali nastanek osteoporoze, zmanjšali možnost sladkorne bolezni. Dalj časa boste trenirali, večja bo vaša samozavest, vašim otrokom boste odličen vzor o pomembnosti gibanja in s tem poskrbeli tudi za njihovo zdravje ter razvoj dobrih (gibalnih) navad. Dalj časa boste trenirali, več priložnosti boste imeli igrati se z otroki (supermami oz. supertati) in/ali vnuki (superbabi oz. superdedi). Dalj časa boste trenirali, toliko dalj časa boste sami sebi omogočali samostojnost in zmožnost, da lahko počnete, kar želite – si predstavljate, da je v starosti vsak vaš obisk toalete odvisen od nekoga drugega, ker se niste sposobni gibati samostojno?!?

  Najbrž ste ga že slišali vendar eden boljših izrekov, kar sem jih slišal je:

  “V nekem obdobju se morate odločiti ali boste istočasno stopali čez 2 stopnici ali jemali 2 tableti!”

  In kaj je pri vsem tem najbolje…ODLOČITEV JE VAŠA! Nihče drug se ne more odločiti namesto vas in zato naj vas vprašam: KAKO DOLGO BOSTE TRENIRALI?

  Do naslednjič!

  Adi M.

  Delite vsebino s prijatelji . . . Email this to someone
  email
  Share on Facebook
  Facebook
  Tweet about this on Twitter
  Twitter
  Share on Google+
  Google+
  Pin on Pinterest
  Pinterest