fbpx
 • Izpoved OPTImalk Maruše & Tamare
  Objavljeno: 25. 01. 2017

  Prebrali ste, kaj si mislita Vesna in Rok, danes pa sta z nami svoje občutke podelili OPTImalki Maruša in Tamara. Glede na to, da ju zelo povezuje delovno mesto in da se velikokrat skupaj pripeljeta na trening, sem sledil trendu, ki ga imata ter “združil” njuni izpovedi 🙂

  #brezcenzure – OPTImalka Maruša

  Maruša je ena tistih, ki je naredila ogromen preskok, tako v mentalnem kot tudi fizičnem smislu. Iz precej sramežljive študentke se je »prelevila« v samozavestno diplomiranko. Vedno pove direktno, kaj si misli in temu primerna je tudi dolžina izpovedi 🙂 .

  Preden sem začela trenirati pri Adiju sem se soočala z nekaterim t.i. vsakodnevnimi težavami. Nisem imela  energije, kondicije, prav tako pa se je nabirala (vsem dobro znana) maščoba okoli trebuha, bokov itd. Občutila sem tudi popolno nemoč pri določenih obremenitvah v službi, izziv pa so bile tudi vreče iz trgovine :). Seveda, so te težave vplivale na mojo samopodobo in to se je odražalo pri vsakodnevnih obveznostih. Marsikaj mi je bilo težko oz. se mi enostavno ni dalo.

  Ko sem začela trenirati z OPTImalci, sem po določenem času (sami pri sebi rabimo dalj časa J ) opazila, da moja postava kaže obline, za katere nisem niti vedela, da si jih želim, mišice pa so postajale vse bolj čvrste. Bila sem bolj vesela, srečna, imela sem veliko več energije in ja, tudi več vreč lahko nosim iz trgovine. Prav tako, je bilo opaziti, da z lahkoto premagujem razne ovire, ki so mi bile nekoč breme. Izboljšalo se je tudi zdravje in počutje.

  Pri Zavodu OPTI-MOTUS treniram približno tri leta in pol. V teh letih sem dosegla nekaj za kar sem mislila, da mi nikoli nebo – preoblikovala sem svoje telo in »glavo«! Moje počutje je odlično, treningi mi pomagajo, da lažje premagujem vsakodnevne ovire in stres.

  image_6483441 (1)

   

  #brezcenzure – OPTImalka Tamara

  Pri Tamari morate paziti, kako naglasite izgovarjavo njenega imena (absolutno na drugem samoglasniku). Ker s tem nikoli nisem imel problemov (mogoče res zelo redek kiks), je bila tako prijazna, da je tudi ona podelila svoje občutke in izkušnje s treningov.

  Pri Adiju sem začela trenirati zgolj po naključju. Že od malega se ukvarjam s športom in zato bi težko rekla, da sem se soočala s katero izmed tipičnih težav ljudi, ki športa v svojem življenju nimajo. Sem pa imela ravno takrat obdobje, ko se nisem ukvarjala z ničemer in je bila moja največja težava (kot športnice od malega) ravno to, da mi je manjkalo gibanja. Nekaj stalnega, neka športna “obveznost”.

  In ker dober glas seže v deveto vas, sem od prijateljice slišala za OPTI-MOTUS. Poleg njene pohvale me je prepričalo tudi dejstvo, da sem tebe že poznala od prej (ravno tako kot trenerja) in sem vedela, da s tem ne morem zgrešiti.  In tako se je začelo neko novo športno obdobje v mojem življenju. Seveda pa se takrat nisem zavedala, da bo to v mojem življenju pustilo večji pečat, kot samo nek novi šport.

  Pri OPTI-MOTUSu dobim več, kot le gibanje. Vsakodnevni nasveti, strokovni in hkrati zabavni treningi, trener, ki zna prisluhniti tudi osebnim težavam, “the best” ekipa… Vse to me vsakič znova prepriča, da je OPTI-MOTUS res prava in edina izbira v današnjem morju ponudb, ki vse ponujajo podobne in seveda “najboljše” stvari. Ampak osebno si ne morem predstavljati, da bi se še kje drugje lahko počutila tako dobro.

  In v več kot treh letih treniranja pri tebi je mojih osebnih dosežkov preveč, da bi jih vse naštela. Izoblikovala sem svojo postavo (ja, navkljub športnemu življenju se je očitno to še dalo, čeprav sem nad tem že skoraj obupala), zgubila sem nekaj odvečnih kilogramov (čeprav ne gledam več na številke, saj sem ugotovila, da je veliko pomembneje, kaj vidiš v ogledalu), izboljšala sem kondicijo, zmanjšala sem stres (šport je super zadeva proti stresu). In ko pišem, kaj vse mi je uspelo, ugotavljam, da je to uspelo tudi tebi. Poleg vsega tega pa neprecenljivo veliko štejejo tudi tiste male zmage, ko na treningu vidiš, da zmoreš več, kot si zmogel na začetku. Mimogrede, ali sem že omenila super ekipo?

  In to vse je OPTI-MOTUS 🙂

  Motus RE-KON

  Delite vsebino s prijatelji . . . Email this to someone
  email
  Share on Facebook
  Facebook
  Tweet about this on Twitter
  Twitter
  Share on Google+
  Google+
  Pin on Pinterest
  Pinterest