fbpx
 • Izpoved OPTImalca Roka
  Objavljeno: 24. 01. 2017

  Po izpovedi Vesne, se je razpisal tudi naš Rok. Rok je z nami že od samega začetka (skoraj 5 let) in je eden najbolj kompetentnih, da me kritizira, hvali ter ogovarja pred vsemi 🙂 . Preberite, kakšno mnenje si je ustvaril, imejte pa v mislih, da je precejšnja »gofla«…ampak zato ga imamo radi!

  #brezcenzure 🙂

  Za treninge pri Adiju (Zavod za šport in rekreacijo OPTI-MOTUS) sem se odločil zato, ker mi je že pri najinem prvem pogovoru dal vedeti, da je nekdo, ki bi mi lahko pomagal, in sicer s svojim pristopom ter načinom izvajanja treningov.

  Pred začetkom sem bil prepričan, da sem v dobri formi. Po 4-ih letih treniranja lahko rečem, da nisem bil niti blizu povprečni kondiciji. Trenutno sem v neprimerno boljšem stanju (večja moč, hitrost ter vzdržljivost v telesu), vendar z leti so rasli tudi apetiti in zase menim, da nisem še tam, kjer si želim biti oz. kjer sem si postavil cilj (ob taki ekipi in vodenju ne dvomim o uspehu). Glede na to, da sem si pred začetkom treniranja zvil gleženj pri igranju nogometa, nikoli nisem niti pomislil, da bom čez mesec in pol lahko “šprintal” in izvajal vse gibe, ki sem jih pred tem oz. še več in bolje.

  Ponavadi je »pravilo«, da začnemo trenirati z mislijo, kako želimo izgledati ali kako se želimo počutiti. Osebno sem se odločil za drugačen cilj, in sicer, da redno treniram 4x na teden. Napredoval sem zelo hitro seveda pa sem se držal vseh priporočil in nasvetov. Iz meseca v mesec sem videl tako fizični kot psihični napredek. Izvajanje različnih opravil tako doma kot v službi (in tudi družbi) ni več predstavljalo nekih večjih problemov, saj se človek ob večji zmogljivosti počuti tudi bolj uporabnega in koristnega 🙂 .

  Letošnje leto sem si pri nogometu poškodoval desno koleno, in sicer sem si natrgal ligament (MCL) ter obležal za dva meseca. V tem času sem se zredil za skoraj 7kg. Vsi so mi rekli da zelo dolgo ne bom mogel nič. No, pa pridem spet do treningov pri Adiju in z OPTImalci. 6 mesecev po poškodbi zopet treniram normalno z manjšimi prilagoditvami, sam proces treningov po poškodbi pa je bil popolnoma prilagojen le tej. Sam sebi in seveda s pomočjo odličnega pristopa trenerja na vseh ravneh sem dokazal da »lahko, če hočeš«. Za obisk treningov me predvsem motivira raznolikost in učinkovitost le-teh. Veliko mi pomeni tudi dobra družba in kvalitetno preživet čas v krogu ljudi, ki prihajajo(mo) iz vseh vetrov. Sam bi priporočal obisk treningov vsem, ki želijo napredovati in se sami na lastne (m)oči prepričajo da je vse mogoče.

  DCIM108GOPROG0556952.

  Delite vsebino s prijatelji . . . Email this to someone
  email
  Share on Facebook
  Facebook
  Tweet about this on Twitter
  Twitter
  Share on Google+
  Google+
  Pin on Pinterest
  Pinterest