fbpx
 • Izpoved OPTImalca NejCa
  Objavljeno: 26. 01. 2017

  Tokrat je na vrsto prišel Nejc. Kot nekdanji športnik je dal čez veliko takšnih in drugačnih treningov in trenerjev, tako da mi je vedno v izziv, kako ga presenetiti z učinkovitostjo. Veseli me, da je uporabil bolj obširen pristop, tako da si vzemite dobrih 5 minut časa in preberite, kako on dojema moje ideje in odnos na treningih :).

  #brezcenzure 🙂

  Pozdravljeni,

  moje ime je Nejc in rad bi vam na kratko opisal svojo zgodbo. V mlajših letih sem bil vrhunski športnik. Treniral sem košarko 2-3krat dnevno, 7 dni v tednu. Po skoraj 11 letih sem zaključil z aktivnim igranjem. Seveda se je takrat tudi meni spremenilo življenje. Sprva je bilo zelo sproščujoče in zabavno, vendar sem kmalu ugotovil, da brez športa enostavno nisem zadovoljen. Seveda glavne težave, ki so se kmalu pojavile, so bile prekomerna teža, težave s kolenom in strgana mečna mišica.

  Po enoletnem okrevanju nikakor nisem znal začeti s ponovnimi treningi. Glavni razlogi so bili pomanjkanje energije, motivacije in pa usmeritev v pravilni trening.

  Zgolj po slučaju sem dobil od zelo dobrega kolega za rojstnodnevno darilo dvomesečni bon za brezplačno treniranje pri Zavodu za šport in rekreacijo OPTI-MOTUS. Takrat sem spoznal sedanjega (in bodočega) trenerja ADI-ja. Nikakor ne morem spustiti komentarja, ki sem ga povedal po prvem treningu svojemu kolegu :

  »Vem, da sva super kolega ampak, veš da jst pa skupinska vadba ne greva skupaj. Mislim, da s počepi in izpadnimi koraki (brez uteži)  ne bom prišel nazaj na stara pota.«

  No, mislim da vam vse pove dejstvo, da sedaj treniram že 3 leto zapored od 3-4x tedensko in si dejansko ne morem predstavljat svojega običajnega dneva brez treninga, kjer pozabim na vse vsakodnevne težave, stres in tempo, ki nas spremlja skozi naše življenje.

  Rad bi izpostavil nekaj glavnih dejstev, zakaj treniram in katera so mi spremenila način življenja.:

  • TRENING OZIROMA VADBA: dejstvo je, da me šport spremlja praktično celo življenje in v tem času sem spoznal veliko različnih vrst in načinov treninga, vendar dlje kot dobro leto mi ni uspelo zdržati. Pri Adiju sedaj treniram 3 leto zapored in z vsakim treningom znova in znova preseneti. Poleg vsega mi treningi zelo pomagajo pri vsakodnevnem 8-10 urnem delovniku na nogah.
  • TRENER: pokazal mi je, da s pravim pristopom tako psihično kakor tudi fizično lahko dosežeš vse kar si zastaviš, tudi cilje ki se ti zdijo v nekem trenutku oddaljeni svetlobna leta. S svojim znanjem, motivacijo in energijo si sam pridobi zaupanje posameznika.
  • POČUTJE IN IZGLED: s pomočjo vseh sotrpinov, treningov in nadzora trenerja sem prišel do te stopnje, da se je moje dnevno počutje izboljšalo za 200 % (dokler tega nisem izkusil na lastni koži nisem verjel, da se lahko moje POČUTJE tako zelo izboljša).
  • PREHRANA: z njegovo pomočjo in jedilnikom, ki mi ga je predlagal, sem bi v začetku zelo skeptičen. Po vsej njegovi razlagi je bil moj prvi odziv:  »Adi sej se hecaš! To kar mi sedaj ponujaš in razlagaš je čisto skregano z vso teorijo, ki je trenutno najbolj popularna.« Njegova reakcija je bila zelo nepričakovana: »Nejc, poizkusi in boš sam videl svoj napredek. Po enem mesecu pa presodi, koliko in če mi lahko zaupaš.« No mislim oziroma zagotovo vem, da je bil to mesec po katerem je bilo moje zaupanje 100%.

  Poleg vsega naštetega pa NE MOREM brez da omenim, da sem na treningih z OPTImalci spoznal RES ODLIČNO EKIPO/OSEBE od katerih sem se marsikaj pomembnega naučil in  s katerimi smo si ustvarili res SUPER VZDUŠJE.

  Tako da, če želiš probati kaj novega oziroma izboljšati svoje počutje, formo in izgled ali pa samo malo spremeniti svoj vsakdanjik ti zelo priporočam, da nas prideš pogledat ker izgubit ne moreš ničesar.  Lahko me pa še kej v živo vprašaš, ko bova skupaj »švicala«.

  DSC_2759

  Delite vsebino s prijatelji . . . Email this to someone
  email
  Share on Facebook
  Facebook
  Tweet about this on Twitter
  Twitter
  Share on Google+
  Google+
  Pin on Pinterest
  Pinterest