fbpx
 • Objavljeno: 22. 08. 2018

  Vsak dan ste vpeti v boj za vaše zdravje. Od izbire vašega zajtrka do časa, ko greste spat, so “majhne” odločitve tiste, ki določijo kvaliteto vašega življenja. Preberite kratko zgodbico, ki tipično ponazarja vsakodnevni boj:

  Neke noči dedek pove vnuku o boju, ki se dogaja v njegovi glavi: “Vnuk, v moji glavi se nenehno odvija boj med dvema volkovoma. En volk je ZOPRN. Predstavlja vso mojo jezo, strahove, ljubosumje, žalost, krivdo in sovraštvo. Drug volk je DOBER. Predstavlja moj mir, ljubezen, upanje, skromnost, prijaznost, resnico in zdravje”. Vnuk je z zanimanjem pogledal dedka in mu rekel: “Dedi, čutim, da se v meni odvija taisti boj. Kateri volk bo zmagal?” Dedek sočutno pogleda vnuka in odgovori:”Zmagal bo tisti volk, katerega boš hranil!”

  Poskrbite, da večino časa hranite “ta pravega” volka. V bistvu vse to že veste (kaj je prav in kaj ne). Zmagal bo tisti volk, ki je boljši POGAJALEC! Naj razložim…

  Vsi veste, da je pravilna prehrana pomembna in kaj morate jesti. Vendar, ali jeste pravilno?

  Vsi veste, da je redno treniranje pomembno in kje lahko trenirate. Vendar, ali trenirate redno?

  Vsi veste, da je spanec ključnega pomena in da je samo od vas odvisno, kdaj greste spat. Vendar, ali spite dovolj?

  Torej, kaj se je zgodilo? Dobri volk je “nahranjen” z vsemi pravilnimi informacijami, sami veste, kaj bi morali narediti pa tega ne naredite oz. ne izvajate redno. To se dogaja zato, ker je zoprn volk boljši pogajalec.

  Večina ljudi se izogiba konfliktom. Že sama beseda pogajanje odvrne marsikaterega od nas in izzove negativna občutja. Največji izziv pa je pogajanje s samim seboj.

  Morda se sliši smešno vendar najtežja oseba, s katero se boste pogajali ste vi sami. Naj gre za nakup novega avtomobila, zahteva povišice ali začetek novega programa prehranjevanja in treniranja, vedno nam manjka nekaj samozavesti. In prav to nas vodi v pogajanje s samim seboj ter tudi v prekinitev aktivnosti. Ne glede na to, kaj si mislite o svojih sposobnostih pogajanja, ste vsi ODLIČNI pogajalci. Ko vaš bližnji rabi pomoč, mu hitro skušate pomagati…če imate otroke, ste precej odločni, ko morajo narediti domačo nalogo in iti spat dovolj zgodaj… Torej, sposobnost imate, uporabite jo tudi pri SEBI.

  Zapomnite si, da je dobri volk(ec) vaš prijatelj in pri vsaki odločitvi skupaj premagajte slabega. Vsakodnevne pravilne, majhne, OPTImalne odločitve lahko ključno vplivajo na vaše zdravje in življenje.

  …”Ja, ampak to je težko!!”… kdo to pravi, VI ali ZOPRN volk.

  Do naslednjič!

   

  Adi M.

  Delite vsebino s prijatelji . . . Email this to someone
  email
  Share on Facebook
  Facebook
  Tweet about this on Twitter
  Twitter
  Share on Google+
  Google+
  Pin on Pinterest
  Pinterest